ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Το αρχαίο δράμα στη σημερινή παιδεία και κοινωνία.

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ), το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προτείνουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας. Ενώνοντας προγραμματικά τις προσπάθειές τους στοχεύουν να συμβάλουν στην θεωρητική κατάρτιση, την πρακτική άσκηση και την καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατ’ αρχήν σε φιλότεχνους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, φοιτητές, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Αθηνών και στοχεύει, με την εμπλοκή εγχώριων δημοτικών αρχών και σωματείων Γραμμάτων και Τεχνών, να αναδείξει την κοινωνική δυναμική ολόκληρης της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα διεθνές καλοκαιρινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στην Θήβα, ημερίδα με τα καλλιτεχνικά επιστημονικά συμπεράσματα της όλης δράσης στη Θήβα και στην Αθήνα και πρώτη παρουσίαση του παραστατικού δρώμενου που θα προκύψει από τη λειτουργία του στη Θήβα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με προοπτική την προώθηση της κεκτημένης εκπαιδευτικής εμπειρίας και του παραστασιακού της αποτελέσματος σε σχολεία, δημοτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, τοπικές θεατρικές σκηνές και αρχαία θέατρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διάρθρωση του Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2017
με τη μορφή εβδομαδιαίου εκπαιδευτικού σεμιναρίου και καλλιτεχνικού εργαστηρίου.
Τα Σεμινάρια, Εργαστήρια και Εκδηλώσεις για το ευρύτερο κοινό,
θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 7-10 μ.μ.
με έδρες το Πολιτιστικό Κέντρο της Θήβας και το ίδρυμα Κακογιάννη.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


Υπεύθυνοι του Προγράμματος.

Υπεύθυνος του όλου προγράμματος από το  ΚΕΔΡΑ είναι ο Γιάγκος Ανδρεάδης και από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης. Το συνολικό πρόγραμμα θα εξυπηρετείται από το ραδιοφωνικό / τηλεοπτικό στούντιο του Παντείου πανεπιστημίου, ενώ υπό την εποπτεία του αναπλ. Καθηγ. Γιάννη Σκαρπέλου θα λειτουργήσει ένα διαδραστικό site ανοιχτό σε όλους τους εμπλεκόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό που θα φιλοξενείται διαδικτυακά από το Πάντειο ενώ για την διοικητική και οργανωτική μέριμνα θα χρησιμοποιηθούν υποδομές του Παντείου και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

  •  

    deca[at]idis.gr
  •  

    Λ. Συγγρού 136, 176 71, Αθήνα