Δημιουργία

Το Κέντρο Δράματος, όλα αυτά τα χρόνια, έχει πειραματιστεί στο ανέβασμα παραστάσεων με δύο τρόπους: πρώτον, με κλασικού τύπου παραστάσεις που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης από την Θράκη και την Κύπρο μέχρι το Κάδιθ και την Λισαβόνα και, δεύτερον, με παραστάσεις που μετέφεραν το τραγικό μήνυμα μέσα από μορφές πολιτικού μιούζικαλ.

Η παράσταση Cyclops Survival αποτέλεσε την συμβολή του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου στην παρουσία του Προγράμματος World Crisis Theatre στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2013.
Υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Διανομή (αλφαβητικά): Χρήστος Ευθυμίου (Σιληνός), Γιώργος Μωρόγιαννης (Κύκλωπας), Μάνια Παπαδημητρίου (Anchorwoman / Αθηνά), Κίμων Ρηγόπουλος (Οδυσσέας), Χορός Σατύρων (Αλφαβητικά): Ευαγγελία Δημητρίου, Θεοδώρα Ευγενάκη, Μαριλία Μερσινιάδη, Κώστας Μητράκας, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Πολυδώρου, Νίκος Τουρνάκης, Δημήτρης Τσικούρας, Διονύσης Χριστόπουλος

Σε αυτή την δεύτερη κατηγορία ανήκει το πολιτικό μιούζικαλ Cyclops Survival. Πρόκειται για μία μπρεχτικού τύπου διασκευή του σατυρικού δράματος “Κύκλωψ” του Ευριπίδη που έχει ως θέμα του την ανθρωποφαγία, όχι μόνο στην κυριολεκτική, αλλά, κυρίως, στην πολιτική και κοινωνική προέκτασή της, όπως την βιώνουμε μέσα στον ζόφο της σημερινής κρίσης. Υπηρετώντας μια τέτοια λογική οι ηθοποιοί που παίζουν στο έργο μεταμορφώνονται άλλοτε σε μυθικά όντα και άλλοτε σε σημερινούς πάσχοντες και αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Συντελεστές
Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης
Μουσική: Νίκος Αθανασάκης
Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας
Σκηνικά: Σταύρος Μπονάτσος
Κοστούμια: Άντζυ Καρατζά
Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος
Βίντεο: Δημήτρης Νάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

  •  

    deca[at]idis.gr
  •  

    Λ. Συγγρού 136, 176 71, Αθήνα