ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θήβας.

To Πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου! Στο θηβαϊκό κοινό, στα στελέχη των δύο συνεργαζομένων θεσμών, στους σπουδαστές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου, ο ομότιμος Καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα.

Υπογράμμισαν την σημερινή σημασία και την προοπτικές του προγράμματος, ενώ ο δήμαρχος Θήβας δήλωσε ότι αποτελεί συμβολή στο σχέδιο να καταστεί η Θήβα μόνιμο κέντρο έρευνας και δημιουργίας για το αρχαίο δράμα μέσα από την ίδρυση μιας σχολής αφιερωμένης στο αντικείμενο αυτό.

Ακολούθησε η παρουσίαση θεατρικού αναλογίου με αντιπολεμικά αποσπάσματα από τις Φοίνισσες, σε επιμέλεια και μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και μελοποίηση Κώστα Χαριτάτου. Ερμήνευσαν οι δάσκαλοι του θεάτρου Δήμητρα Χατούπη (Ιοκάστη), Παντελής Παπαδόπουλος (Τειρεσίας), Περικλής Μοσχολιδάκης (Κρέων), Στέφανος Κυριακίδης (Αγγελιοφόρος), Νίκος Τουλιάτος (Κρουστά) και το στέλεχος του ΚΕΔΡΑ Κώστας Μητράκας (Μενοικέας), που μετείχε και στον χορό μαζί με τους Ελίνα Γιαννάκη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Εβίτα Λύκου, Μαρίνα Πηγασίου, Γιάννης Χαρμπάτσης και Δημήτρης Φρούσιος (ντέφι). 

Το νέο της έναρξης του εργαστηρίου είχε μια σημαντική προβολή από τα μέσα και η ανταπόκριση του θηβαϊκού κοινού υπήρξε θερμότατη.

 

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

  •  

    deca[at]idis.gr
  •  

    Λ. Συγγρού 136, 176 71, Αθήνα