ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για συμμετοχή στο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

To Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από 25 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2017 και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις υποψηφιότητές στους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαβάστε την πρόσκληση πατώντας εδώ.

 

Tην Τρίτη 30 Μαϊου 2017 ολοκληρώνονται τα δεκαέξι (16) θεατρικά εργαστήρια που είχε προγραμματίσει το πρόγραμμα Το αρχαίο δράμα σήμερα. Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην Θήβα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Η διδακτέα ύλη των δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, υπερκαλύφθηκε, δεδομένου ότι για τα εργαστήρια αυτά αφιερώθηκαν περισσότερες από 10 ώρες προετοιμασίας.

Λύγισε για να μείνεις ίσιος, άδειασε για να μείνεις γεμάτος, φρόντισε να φθαρείς, για ν’ απομείνεις νέος. 
"Τάο Τε Τσινγκ, Το Βιβλίο της Οδού και της Αρετής" του Λάο Τσε

Τα λόγια αυτά του Λάο Τσε, του σοφού Κινέζου που εγκατέλειψε τη θέση του συντηρητή της βασιλικής βιβλιοθήκης για να πάει στην έρημο, καταγράφονται στο βιβλίο «Τάο Τε Τσινγκ, το Βιβλίο της Οδού και της Αρετής», και χαρακτηρίζουν τη σκέψη του Τάο, ενός ρεύματος σκέψης που αναπτύχθηκε πριν από τον Κομφούκιο και που για κάποιους προϋπήρχε και του Λάο Τσε, του προσώπου το οποίο κινείται μεταξύ ιστορίας και μύθου. 

Το Θέατρο Χαλκίδας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 στο θέατρο Παπαδημητρίου σε εκδήλωση συζήτηση με θέμα: "Πού πάει το θέατρο με τόση ταχύτητα;"

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: ο κ. Γιάγκος Ανδρεάδης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος, η κ. Μαρία Βαρδάκα, θεατρολόγος, σκηνοθέτης και η κ. Ευαγγελία Μπασδέκη, εικαστικός - περφόμερ. Την συζήτηση συντόνιζε ο κ. Γιάννης Κατσάνος, φιλόλογος, σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Χαλκίδας.

To Πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου! Στο θηβαϊκό κοινό, στα στελέχη των δύο συνεργαζομένων θεσμών, στους σπουδαστές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα και στους δημοσιογράφους απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου, ο ομότιμος Καθηγητής Γιάγκος Ανδρεάδης, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα.

Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος υποδέχθηκε την έναρξη του προγράμματος ιδιαίτερα θερμά ενώ οι δράσεις του προγράμματος που θα πολλαπλασιαστούν ως και τον Σεπτέμβριο του 2017 θα βρουν την ίδια φιλόξενη προβολή.

Η επίσημη έναρξη του έχει οριστεί για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θήβας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Προθεσμία αιτήσεων μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2017Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιλογής με βάση βιογραφικό και ενδεχομένως συνέντευξη. Επίσης δωρεάν είναι και οι μετακινήσεις από και προς την Αθήνα και την Θήβα, για την παρακολούθηση των σεμιναρίων/εργαστηρίων.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα και τη σημασία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης παιδείας και κοινωνίας.

  •  

    deca[at]idis.gr
  •  

    Λ. Συγγρού 136, 176 71, Αθήνα